Jak zrobić własne zdrowe jogurty w tubkach
zdrowe domowe rurki jogurtowe są wykonane z zaledwie czterech zdrowych składników, a następnie zamrożone na specjalny przysmak na ciepłą pogodę
Ten post powstał we współpracy z American Dairy Association North East.
W jakiś sposób, kiedy woreczki z jogurtem trafiają do zamrażarki, stają się wyjątkowym przysmakiem. Przynajmniej moje dzieci tak uważają.
Mrożone rurki jogurtowe domowej roboty są również łatwe do zrobienia. Zrób je sam, a będziesz wiedział, że nie będą zawierały dodatkowych zagęszczaczy, sztucznych aromatów ani syntetycznych barwników. Będziesz również wiedział, że w każdej partii znajduje się cały kubek prawdziwych owoców w odmianach, które Twoje dzieci lubią najbardziej - a także wapń, potas, białko i witamina D w każdej tubce.
Jak zrobić domowe rurki jogurtowe?
Przepis nie może być prostszy. Po prostu wymieszaj składniki, przelej do woreczków i zamroź. Kilka uwag:
- Możesz użyć takiego jogurtu i mleka, jakie masz pod ręką. Ja zazwyczaj kupuję jogurt z pełnego mleka, ale z 1-procentowym mlekiem, ponieważ taki rodzaj preferują moje dzieci.
- Użyj świeżych lub mrożonych owoców, które Twoje dzieci lubią najbardziej.
- Aby uzyskać zielony kolor, użyj filiżanki ananasa lub brzoskwiń i garści szpinaku. Możesz również dodać garść szpinaku do każdej odmiany dla dodatkowych wartości odżywczych.
- Łatwiej jest wlać mieszankę do woreczków, jeśli najpierw przelejesz ją do kubka z dzióbkiem.
- Woreczki na lód, których użyłam tutaj to Zipsicles. Przewiń do dołu, aby zobaczyć dwie opcje wielokrotnego użytku, jak również.
Stworzyłam filmik dla American Dairy Association North East, który pokazuje jak je zrobić. Możecie go obejrzeć na ich stronie na Facebooku tutaj
.Czasami jestem pytana, dlaczego włączam nabiał do diety moich dzieci, a moją odpowiedź możecie przeczytać tutaj.
Domowe Tubki Jogurtowe zrobione tylko z czterech składnikówKliknij, aby Tweetnąć
Czy domowe rurki jogurtowe są zdrowe?
Tak! Jogurt i mleko zawierają białko, wapń i witaminę D, które są potrzebne dzieciom. A te nie mają sztucznych aromatów, kolorów ani innych dodatków, jak niektóre marki kupowane w sklepie.
GDZIE KUPIĆ SASZETKI DO DOMOWYCH TUBEK JOGURTU
Woreczki, których użyłam na tych zdjęciach to Zipzicles. Russbe robi woreczki wielokrotnego użytku, a ja używam również silikonowych woreczków FoodWorks do jogurtowych tubek i domowej roboty lodowych popsów.
Continue to ContentMrożone rurki do jogurtu domowej roboty
Wydajność: 5 osób Prep Time: 10 minut Total Time: 10 minutTe zdrowe rurki z jogurtem domowej roboty są zrobione z zaledwie czterech zdrowych składników, a następnie zamrożone na specjalną ucztę na ciepłą pogodę.
DrukujSkładniki
- 3/4 kubka zwykłego jogurtu (ja używam jogurtu z pełnego mleka)
- 2 łyżki stołowe miodu
- 1/4 szklanki mleka
- 1 filiżanka świeżych lub mrożonych owoców, takich jak borówki, maliny, brzoskwinie
Instrukcje
- Umieść wszystkie składniki w blenderze i przetwarzaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Wlej masę do torebek lub foremek wielokrotnego użytku lub jednorazowych. Zamrażać aż do stężenia.
Informacje żywieniowe:
Plon:5 Wielkość porcji:1/5 przepisuIlość na porcję: Kalorie:68TotalFat: 2gTłuszcz nasycony:1gTransFat:0gTłuszcz nienasycony:0gCholesterol:6mgSód:24mgWęglowodany:13gBłonnik:1gCukier:11gBiałko:2g © Sally Kuchnia: Amerykańska
Ten post zawiera linki afiliacyjne firmy Amazon. Jestem uczestnikiem programu partnerskiego Amazon Services LLC Associates Program, programu reklamy afiliacyjnej mającego na celu zapewnienie mi środków do zarabiania opłat poprzez linkowanie do Amazon.com i powiązanych stron.