Bardzo jagodowy, naturalnie różowy lukier
Z tego przepisu można zrobić bardzo obfity lukier na tuzin babeczek lub bardziej zachowawczo na 24 babeczki.
Masz resztki truskawkowego puree? Wrzuć je do smoothie lub dodaj do zwykłego jogurtu. Przejdź do treściBardzo Jagodowy Naturalnie Różowy Lukier
Wydajność: 24 Prep Time: 15 minut Czas gotowania: 15 minut Total Time: 30 minut DrukujSkładniki
- 1/2 funta świeżych truskawek
- 4-5 szklanek cukru pudru
- 1/3 szklanki masła, zmiękczonego
- 1 łyżeczka świeżego soku z cytryny
- 1-2 łyżki stołowe skracania, opcjonalnie - jest to pomocne, jeśli planujesz wylać lukier i chcesz, aby zachował swój kształt; ja używam skracania Spectrum Organic
Instrukcje
- Opłucz i pokrój truskawki, następnie umieść je w blenderze i zmiksuj na gładko.
- Gotuj puree truskawkowe w rondelku na kuchence na średnio-niskim ogniu, ciągle mieszając, przez 15 minut lub do momentu, aż mieszanka zacznie się gotować i zgęstnieje. Zdejmij z ognia.
- Umieść 4 szklanki cukru pudru, masło, sok z cytryny i 4 łyżki truskawkowego puree w misce miksera i miksuj przez 30 sekund na małym ogniu, aż do połączenia. Zeskrobać boki miski i kontynuować ubijanie, dodając więcej cukru pudru lub puree, aż do uzyskania konsystencji wystarczająco gęstej do rozsmarowywania lub pipetowania.
Polecane produkty
Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.
- NutriBullet 12-elementowy system szybkich blenderów/mikserów
Informacje żywieniowe:
Plon:24 Wielkość porcji:1 porcjaIlość na porcję: Kalorie:120Sód:21mgWęglowodany:23gSugar:22g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska Jak zrobić naturalnie różowy lukier
Kliknij, aby Tweetnąć