• 6 października 2024

Łatwa lemoniada z butelkowanego soku z cytryny

Skocz do przepisuWykonaj

partię domowej lemoniady, używając butelkowanego soku z cytryny, aby zaoszczędzić czas. To słodki i orzeźwiający smakołyk!

Jeśli chcesz się poczęstować, zrób to sam.

Jest to zasada, która ma dla mnie sens, szczególnie w przypadku słodkich napojów.

Ponieważ, ryzykując bycie policjantem od zabawy, nawet domowe napoje, takie jak lemoniada, nadal są smakołykami

(i to głównie cukrowymi).

Więc to jest smakołyk, który robimy sami, szczególnie w upalne dni.

Może ci się również spodobać: Jak zrobić domowej roboty napój sportowy

Ten przepis na lemoniadę wymaga tylko kilku prostych składników: soku z cytryny, cukru i wody - plus świeże cytryny, jeśli je masz.

Możesz zrobić tę lemoniadę ze wszystkich świeżo wyciśniętych cytryn, zwłaszcza jeśli chcesz, aby Twoje dzieci były zajęte przez jakiś czas. My używamy staromodnej szklanej sokowirówki, takiej jak ta, ale słyszałam, że ręczne wyciskarki do cytrusów

też dobrze się sprawdzają.

W przeciwnym razie, zaciągnij się butelkowanym sokiem z cytryny, aby podnieść luz. Wypróbowaliśmy kilka różnych rodzajów i zauważyliśmy różnicę między nieco droższymi sokami (o świeższym smaku) a tymi ze sklepu (również w porządku).

Nie krępuj się eksperymentować z proporcjami. Używaliśmy pełnego kubka cukru, zanim go zmniejszyliśmy. Uważam, że ta wersja z mniejszą ilością cukru jest idealnie słodka i satysfakcjonująca.

I tak, ta lemoniada ma jaśniejszy kolor niż instant, ponieważ brakuje w niej sztucznych barwników spożywczych.

(I smakuje o wiele lepiej niż ta w proszku).

Moje dzieci również mieszały tę domową lemoniadę z wodą gazowaną, aby uzyskać napój gazowany.

Mam nadzieję, że Tobie i Twoim dzieciom spodoba się ten słodki przysmak!

Przejdź do treści

Łatwa Lemoniada (zrobiona z soku świeżych i butelkowanych cytryn)

Wydajność: 8 filiżanek Prep Time: 10 minut Czas gotowania: 2 minuty Total Time: 12 minut Drukuj

Składniki

  • 3/4 szklanki cukru
  • 8 1/2 szklanki wody, podzielone
  • 1 filiżanka soku z cytryny

Instrukcje

  1. Przygotuj prosty syrop: Połącz cukier plus 1/2 szklanki wody w małym rondelku na średnio-niskim ogniu. Podgrzewaj i mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści (będziesz wiedział, że się rozpuścił, gdy płyn będzie przezroczysty).
  2. Połącz prosty syrop i sok z cytryny w 2-kwartalnym dzbanku.
  3. Dodaj 8 szklanek zimnej wody.
  4. Schłodź przed podaniem (lub podawaj z lodem).

Polecane produkty

Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.

  • Duży dzbanek do wody o pojemności 8 filiżanek z uchwytem
  • OXO Good Grips Wyciskacz do cytrusów
Informacje żywieniowe:
Plon:8 Wielkość porcji:1 filiżanka
Ilość na porcję: Kalorie:78TotalFat: 0gTłuszcz nasycony:0gTransFat:0gTłuszcznienasycony:0gCholesterol:0mgSód:18mgWęglowodany:20gFiber:0gSugar:19gProtein:0g © Sally Kategoria:Napoje

Share :

Komentarze (0)

Zostaw komentarz

Może Cię zainteresować

Jak zrobić popcorn na kuchence

Skocz do przepisuNic nie dorównapopcornowi z kuchenki! Oto prosta i niezawodna metoda przyrządzania popcornu na...

Naturalnie kolorowy lukier

Czy dekorowanie cukrowych ciasteczek to dla Ciebie świąteczna tradycja? Jeśli chciałabyś użyć naturalnych...